Verstappen baalt: podium was haalbaar

Max Verstappen AFP

Het ene raceweekend is het andere niet. Stond Max Verstappen in China nog stralend op het podium, een week later loopt hij met de pest in zijn lijf rond in Bahrein. Juist omdat hij weet dat het podium ook daar haalbaar was.

Toch kwam hij daar niet bij in de buurt. Een kapotte rem maakte al na twaalf rondes een einde aan zijn race. "Dan valt er echt niks meer te genieten", sipt Verstappen tegen het AD.

De Nederlander baalt vooral omdat hij ervan overtuigd is dat er een mooi resultaat in had gezeten als hij niet was uitgevallen. "Dat spreekt voor zich, toch? Qua snelheid zaten we er heel goed bij en Bottas (die uiteindelijk derde werd, red.) niet."

"Dus we hadden gewoon een goede kans gemaakt. Niet om Sebastian Vettel en Lewis Hamilton te verslaan, maar de rest wel."

Oorzaak achterhalen

Verstappen beseft dat hij, na een goed begin van het seizoen, nu belangrijke WK-punten is misgelopen. Iets waarvan hij hoopt dat het eenmalig was.

"Het is nu zaak dat we alles nakijken, uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en dat we een oplossing vinden, zodat dit niet meer kan gebeuren bij hoge temperaturen. Want ik denk wel dat de rem het daardoor begaf."

Max Verstappen verlaat teleurgesteld het circuit ANP