NOS VoetbalAangepast

Opluchting bij Feyenoord: hebben ons niet gek laten maken

Met nog drie competitieduels te gaan zijn de goals van Jens Toornstra en Eljero Elia tegen FC Utrecht (2-0 winst) extra belangrijk voor Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst en de doelpuntenmakers vonden de winst terecht.

Elia: wijze waarop we winnen, is heel mooi

"Wauw. Zo voelt het echt", vertelde Elia na afloop. "Natuurlijk wil je deze wedstrijd winnen en de wijze waarop is ontzettend mooi."

Van Bronckhorst roemt collectief

"We hebben uitstekend gespeeld", aldus Van Bronckhorst. "Het ging er vol op, er was veel strijd. Beide teams wilden ten koste van alles winnen. Als je ons ziet, weet je dat we vaak scoren in de laatste fase van de wedstrijd. Dat was vandaag ook zo. Een collectieve zege."

Van Bronckhorst: Feyenoord wil ten koste van alles winnen

Toornstra en Elia zijn lovend over de concentratie waarmee de ploeg speelde tegen FC Utrecht. "We hebben ons niet gek laten maken", aldus Elia. "Je ziet dat we negentig minuten lang zijn blijven nadenken."

Toornstra: "Wij voelen dat dit belangrijke wedstrijden zijn en vandaag hebben we een mooie overwinning geboekt. Uiteindelijk viel mijn doelpunt ook op een goed moment."

Toornstra: focus is het devies

De 1-0 van Toornstra kort na de pauze werkte bevrijdend volgens Elia. "In de rust heb ik de jongens opgepept in de kleedkamer. Ik zei: we creëren altijd kansen en maken uiteindelijk altijd een doelpunt. Mooi dat alles wat ik heb gezegd, is uitgekomen vandaag."

Tien minuten voor tijd zette Elia de 2-0 op het scorebord. "Toen ik de bal raakte, wist ik meteen: die zit erin! Elke wedstrijd vanaf nu is een finale voor ons."

Toornstra: "De opluchting was groot bij het doelpunt van Elia. Nog drie wedstrijden te gaan. We zijn al heel erg ver gekomen. Focus is het devies."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl