Bart Nieuwkoop (l) en Eljero Elia (m) vieren de 1-0 van Jens Toornstra ANP
NOS Voetbal Aangepast

Feyenoord neemt lastige horde in titelrace

Feyenoord heeft in de titelrace een lastige horde genomen. De koploper won thuis van nummer vier FC Utrecht: 2-0.

Feyenoord, met de van zijn hamstringblessure herstelde Nicolai Jørgensen terug in de basis, had in de eerste helft een overwicht en kreeg kansen via Jørgensen, Steven Berghuis, Karim El Ahmadi, Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Utrecht was echter bij counters niet minder gevaarlijk.

Zo omspeelde de doorgebroken Gyrano Kerk doelman Brad Jones, maar belandde zijn inzet vervolgens tegen de paal. Ook Nacer Barazite en Kevin Conboy zorgden voor dreiging, maar zij schoten naast.

Kort na de pauze kwam Feyenoord op voorsprong dankzij Toornstra, die beheerst afrondde nadat Jørgensen de bal knap voor zijn voeten had gekopt.

Feyenoord bleef in het vervolg van het boeiende duel sterker en gunde Utrecht niet al te veel ruimte om gevaarlijk te worden. Wel kwamen de Rotterdammers met de schik vrij toen de bal voor de voeten van Willem Janssen caramboleerde en de aanvoerder van dichtbij het doel maar net miste .

In de slotfase besliste Eljero Elia het duel met een prachtige treffer. De vleugelaanvaller kwam vanaf links naar binnen en krulde de bal fraai in de verre hoek.

De wedstrijdstatistieken van Feyenoord-FC Utrecht

STER reclame