Bryan Linssen viert de 3-0 voor FC Groningen

FC Groningen thuis eenvoudig langs PEC

Dankzij een 5-1 zege op PEC Zwolle is FC Groningen nog altijd in de race voor de play-offs voor Europees voetbal, die voor de Zwollenaren ver weg zijn.

FC Groningen kwam al binnen het kwartier op 1-0; Bryan Linssen vond na een knappe combinatie met Mimoun Mahi de verre hoek. Nog geen vijf minuten later was de score verdubbeld. Jesper Drost stuurde Ousama Idrissi diep op links en Mahi liep diens voorzet simpel binnen.

FC Groningen geniet van vrijheid

De bezoekers, die in de openingsfase nog wel voor enig gevaar gezorgd hadden, bleven een antwoord schuldig en bleven ruimte weggeven. De Zwolse malaise werd daardoor alleen nog maar groter voor rust.

Juninho Bacuna (vrije schietkans) en Yoëll van Nieff (vrije kopkans) waren nog niet trefzeker, maar Linssen heeft zijn vizier al weken wel op scherp staan. De Limburger knikte raak uit een hoekschop van Idrissi, zijn achtste doelpunt in de laatste zes wedstrijden.

Mimoun Mahi schiet 2-0 binnen
    Ron Jans baalt van zijn ploeg
    Mickey van der Hart kijkt verslagen toe bij 3-0

De woorden die PEC Zwolle-coach Ron Jans in de rust gebruikt heeft, misten hun uitwerking niet. Zijn ploeg vloog uit de kleedkamer en kwam via een intikker van Nicolai Brock-Madsen direct op 3-1.

FC Groningen overleefde luttele minuten later twee enorme Zwolse kansen en sloeg vervolgens zelf in de counter wel toe. Na een pass van Drost was Mahi sterk in het duel en de Hagenaar maakte er met zijn veertiende competitietreffer 4-1 van.

Die klap kwam Zwolle niet meer te boven. Groningen kreeg kansen op meer en invaller Ajdin Hrustic vond in de slotfase nog de verre hoek.