Xandro Schenk
NOS VoetbalAangepast

Willem II drukt Go Ahead Eagles verder in de zorgen

Voor Go Ahead Eagles wordt handhaving in de eredivisie een hels karwei. Willem II won thuis met 2-0 van de staartclub, die vijf punten achter staat op Sparta Rotterdam en NEC. De Deventenaren hebben nog duels met FC Groningen (thuis), Ajax (uit) en Sparta (thuis) voor de boeg.

Willem II begon goed en Thom Haye trof snel doel, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Later zorgde ook Elmo Lieftink nog voor gevaar, maar zijn schot ging net naast.

De Tilburgers zakten in het vervolg van de eerste helft ver weg en Go Ahead kreeg kansjes, maar Marcel Ritzmaier, Sander Duits, Jarchinio Antonia en Sam Hendriks benutten ze niet.

Invallers scoren

Met topscorer Fran Sol als invaller in de ploeg, pakte Willem II in de tweede helft het initiatief terug. Dat leidde al snel tot dreiging in het Deventer strafschopgebied via Sol, Jordy Croux en Anouar Kali. Go Ahead moest het hebben van counters en doelman Kostas Lamprou moest een keer uit zijn doel komen om de doorgebroken Hendriks het scoren te beletten.

Ruim een kwartier voor tijd kwam Willem II op voorsprong door een kopbal van Sol uit een voorzet van Croux. Go Ahead viel daarna met de moed der wanhoop aan, maar Jari Schuurman besliste het duel. De even eerder voor Haye in de ploeg gekomen middenvelder trof op aangeven van Obbi Oulare doel met een volley.

Ook daarna probeerde Go Ahead het tij nog te keren, maar treffers zaten er niet in voor de Deventenaren, die in de tweede helft twee keer vergeefs een strafschop claimden.

  • Pro Shots
    Fran Sol en Jari Schuurman
  • Pro Shots
    Jordens Peters in duel met Daniel Crowley
  • Pro Shots
    Go Ahead Eagles-trainer Robert Maaskant geeft zijn team aanwijzingen
  • Pro Shots
    Kostas Lamprou houdt Go Ahead Eagles van scoren af

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl