NOS WielrennenAangepast

Van der Breggen soleert naar winst in Amstel Gold Race

Anna van der Breggen heeft de vierde editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gewonnen. De 26-jarige olympisch kampioene reed zeven kilometer voor de finish weg uit een kopgroepje van vijf vrouwen.

Zege voor Van der Breggen in Amstel Gold Race

Van der Breggen hield stand op de Cauberg, het vlakke stuk daarna en kwam uiteindelijk solo over de streep. Haar Boels-ploeggenote Elizabeth Deignan werd tweede, voor de Poolse Katarzyna Niewiadoma en Annemiek van Vleuten, die gedeeld derde werden.

Levendige koers

In 2003 reden de vrouwen voor het laatst de Amstel Gold Race. De zesde WorldTour-koers was levendig vanaf de start in Maastricht en bleef dat 121 kilometer en 17 hellingen lang.

Kort voor Van der Breggens aanval reden Deignan, Niewiadoma en Elisa Longo Borghini nog op kop. Niewiadoma probeerde nog wel de marge te verkleinen op de Cauberg, maar Van der Breggen gaf geen krimp.

Samenvatting Amstel Gold Race voor vrouwen

"Dit is echt supertof", reageerde Van der Breggen meteen na de finish. "Het was een perfect scenario voor mij, dit is echt heel mooi. Bovendien werd het tijd dat de Amstel Gold Race voor vrouwen terugkwam. Ik keek er al heel lang naar uit."

Voor Van der Breggen was het ook bijzonder om in Nederland te koersen. "Ik kom hier vaker en dit is zo'n mooi rondje. Als je dan de Cauberg oprijdt met zoveel mensen, je hoort niets meer. Dit is een heel mooie podiumplaats voor me."

Van der Breggen: dit is echt supertof

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl