NOS VoetbalAangepast

Cocu: wat wil je dat ik zeg? Nee, het is niet over

Net als tegen FC Twente verspeelde PSV ook tegen ADO Den Haag in de slotfase punten (1-1). "We halen de trekker niet over. Het had al beslist moeten zijn. Dit is kenmerkend voor ons seizoen", laat Phillip Cocu weten.

'Wat wil je dat ik zeg? Nee, het is niet over'

"Daarom staan we waar we nu staan", vervolgt de trainer van PSV, dat op de derde plaats staat in de eredivisie op drie punten van Ajax en vier van koploper Feyenoord. Maar die twee ploegen kunnen morgen verder uitlopen.

Is het seizoen nu voorbij? Cocu: "Wat wil je dat ik zeg? Nee, het is niet over. We moeten nog tegen Ajax. We hoeven niet meer over de titel te praten, maar we willen degene die boven ons staat wel inhalen. Als Ajax morgen verliest, krab je je misschien nog harder achter de oren..."

Woedend om verkeerde wissel

In de slotfase wilde Cocu alles op de aanval gooien door middenvelder Andrés Guardado naar de kant halen, maar tot zijn verbijstering ging het bordje met aanvaller Jürgen Locadia omhoog.

Cocu woedend na verkeerde wissel

Cocu liet Luuk de Jong buiten de basiself. Een beslissing waar de aanvoerder van PSV zelf wel begrip voor kon opbrengen. "De afgelopen twee wedstrijden waren niet mijn beste wedstrijden."

De teller van De Jong staat dit seizoen op 9 doelpunten in 37 wedstrijden in alle competities. Een gigantisch verschil met zijn productie van afgelopen seizoen: 32 goals in 44 duels. Hoe dat komt, weet hij niet.

"Zeg het maar. Ik heb naar meerdere oorzaken gekeken. Ik heb ook genoeg kansen gehad, maar ze gingen er niet in. Als de goals vallen, komt het gevoel ook wel weer terug."

Luuk de Jong snapt wel waarom Cocu hem passeert

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl