PSV baalt na het gelijkspel bij ADO
NOS VoetbalAangepast

PSV verspeelt laatste beetje hoop op landstitel

PSV heeft het laatste beetje hoop op de landstitel definitief verspeeld. De nummer drie van de ranglijst zag ADO Den Haag in de slotfase nog langszij komen. Het werd 1-1.

ADO, dat zijn laatste drie competitieduels gewonnen had, vond een gretig startend PSV tegenover zich, dat al snel op 1-0 kwam. Santiago Arias stond aan de basis van de vroege treffer met een actie over rechts. Hij bezorgde de bal bij Jürgen Locadia, die zag dat Davy Pröpper er beter voor stond en die schoot na een kapbeweging feilloos binnen.

Luuk de Jong op de bank

Aanvoerder Luuk de Jong zag het vanaf de reservebank gebeuren. Hij was gepasseerd door trainer Phillip Cocu, die de voorkeur gaf aan Locadia in de spits en ook Luuks broer Siem de Jong mocht starten.

  • Pro Shots
    Mike Havenaar heeft de 1-1 gemaakt
  • Pro Shots
    Jürgen Locadia en Davy Pröpper na de 1-0 voor PSV bij ADO
  • Pro Shots
    Luuk de Jong op de reservebank

Er kwamen voor rust nog wat kansjes voor PSV, al deed ADO in de slotfase van de eerste helft wat meer van zich spreken. Zo kopte Mike Havenaar in de 35ste minuut rakelings naast.

Havenaar kopte kort na rust wel raak, maar zag tot zijn verbijstering dat de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel, al bleek dat een juiste beslissing. Even later miste hij voor open doel door over de bal heen te maaien.

PSV leek even wakkergeschud, maar gaf de zege toch nog uit handen: doelman Jeroen Zoet keerde de poeier van Aaron Meijers, maar was kansloos op de kopbal van Havenaar.

Cocu woedend na verkeerde wissel

In de slotfase wilde PSV-trainer Phillip Cocu alles op de aanval gooien door middenvelder Andrés Guardado naar de kant halen, maar tot zijn verbijstering ging het bordje met aanvaller Jürgen Locadia omhoog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl