Gonzalo Higuain en Paulo Dybala van Juventus
NOS VoetbalAangepast

Succesweek Juventus wordt alleen maar mooier

Vier dagen na de 3-0 zege op Barcelona in de kwartfinales van de Champions League heeft Juventus ook in de Serie A uitstekende zaken gedaan. Vooral omdat AS Roma, de enige overgebleven concurrent in de strijd om de landstitel, punten verspeelde.

Juventus won op bezoek bij Pescara met 2-0 door twee goals van Gonzalo Higuaín (hij tikte raak na goed werk van Juan Cuadrado en vond vlak voor rust van dichtbij het doel na terugkoppen van Mario Mandzukic), terwijl Roma thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen Atalanta.

Edin Dzeko redde een punt voor de ploeg van Kevin Strootman, nadat Jasmin Kurtic de bezoekers met een volley op voorsprong had gebracht. Bij Atalanta stond middenvelder Hans Hateboer het hele duel op het veld.

De landstitel is ver weg voor Bruno Peres en AS Roma

Koploper Juventus staat nu acht punten voor op Roma met nog zes duels te gaan. De 33ste landstitel lonkt dus. Napoli, dat met 3-0 won van Udinese, volgt op tien punten, maar speelt vanavond nog tegen Udinese.

Dybala, met twee goals de grote man tegen Barcelona, moest zich vlak na rust laten vervangen met een enkelblessure. Het is twijfelachtig of hij woensdag de return kan spelen tegen de Catalanen.

Milanese derby

Eerder vandaag eindigde de Milanese derby tussen Internazionale en AC Milan in een 2-2 gelijkspel.

Uitslagen Serie A

Internazionale AC Milan 2-2
Genoa Lazio 2-2
AS Roma Atalanta 1-1
Pescara Juventus 0-2
Fiorentina Empoli 1-2
Palermo Bologna 0-0
Torino Crotone 1-1
Cagliari Chievo 4-0
Sassuolo Sampdoria 2-1
Napoli Udinese 3-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl