NOS VoetbalAangepast

De strijd om de titel en lijfsbehoud, hoe staan de ploegen ervoor?

Hoe staan Feyenoord en Ajax ervoor?

Feyenoord en Ajax strijden waarschijnlijk tot de laatste dag om de titel en ook onderin zal het lang spannend blijven. Een overzicht van wat er dit weekeinde op het spel staat en hoe de ploegen ervoor staan.

De Rotterdammers speelden vorige week met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle, terwijl Ajax moeiteloos bij NEC wist te winnen (5-1). Daardoor is het verschil op de ranglijst nog maar één punt in het voordeel van Feyenoord.

Geen stress bij koploper Feyenoord

FC Utrecht komt zondagmiddag op bezoek in De Kuip, op papier een van de zwaarste tegenstanders die Feyenoord dit seizoen nog treft. De ploeg van trainer Erik ten Hag is in vorm en zal er alles aan doen om de vierde plek in de eredivisie vast te houden.

De statistieken zijn in ieder geval in het voordeel van Feyenoord, want Utrecht wist in 46 bezoekjes aan De Kuip pas 4 keer te winnen. Feyenoord trok 30 keer aan het langste eind. Vorig seizoen won Feyenoord, ondanks rood voor Rick Karsdorp, met 3-2. Ook klopten de Rotterdammers FC Utrecht in de finale van het bekertoernooi: 2-1.

Goed nieuws was er ook uit de ziekenboeg, want Nicolai Jørgensen, Terence Kongolo en Karim El Ahmadi zijn in de wedstrijdselectie opgenomen. Karsdorp is nog geblesseerd.

De stand in de eredivisie in het linkerrijtje

Ajax krijgt sc Heerenveen op bezoek. De ploeg van Peter Bosz schitterde afgelopen donderdag in de Europa League, maar zag in die wedstrijd wel Daley Sinkgraven uitvallen. De verdediger is er zondagmiddag dan ook niet bij.

Bij sc Heerenveen zijn Jeremiah St. Juste (knieblessure) en Joost van Aken (enkelblessure) twijfelgevallen.

Ook bij dit duel spreken de statistieken zwaar in het voordeel van de thuisploeg. Ajax won 18 van de 24 thuisduels met Heerenveen, dat 3 keer zegevierde. Ajax won de laatste 3 edities.

Ajax won zijn laatste 3 duels in de eredivisie en is al 14 duels ongeslagen. Heerenveen boekte in zijn laatste 12 duels maar één zege.

Programma Eredivisie speelronde 31

De strijd onderin is misschien nog wel spannender dan die tussen Feyenoord en Ajax. Nummer 10 FC Groningen heeft namelijk maar vijf punten voorsprong op NEC, dat 16de staat.

Vijf punten is ook het gat dat Go Ahead Eagles moet overbruggen wil de ploeg uit Deventer niet direct degraderen. Zondagmiddag gaat de ploeg van coach Robert Maaskant op bezoek bij Willem II, maar daar moet het Elvis Manu missen. De aanvaller kreeg rood tegen Heracles en is voor één wedstrijd geschorst.

Willem II hield in 8 van de 12 duels in Tilburg met Go Ahead de punten in eigen huis. Go Ahead won 2 keer.

Clash Roda-Sparta ook zeer belangrijk

Zaterdagavond (18.30 uur) ontvangt Roda JC in Limburg Sparta. De Rotterdammers, vijftiende, hebben een punt voorsprong op Roda, dat zeventiende staat en Daryl Werker moet missen vanwege een schorsing.

Daarbij zullen de gastheren in hun hoofd houden dat Excelsior gevaarlijk blijft tot het laatst. Want eerder dit seizoen verspeelden de Limburgers een 2-0 voorsprong in Rotterdam. Toen eindigde de wedstrijd in 2-2.

De stand in het rechterrijtje van de eredivisie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl