Gestolen fietsen Poolse wielerploeg CCC terecht

Aangepast
Getty

De renners van de Poolse wielerploeg CCC Sprandi Polkowice kunnen op hun favoriete fiets meedoen aan de Amstel Gold Race.

De fietsen, die donderdagnacht werden gestolen uit de vrachtwagen van de ploeg, zijn door de politie teruggevonden in een bus in Valkenburg.

Deelname was niet in gevaar

De ploegleiding liet reservefietsen overkomen zodat de renners zondag gewoon aan de start konden verschijnen van de Nederlandse wielerklassieker.

Het is niet voor het eerst dat dieven rondom de Amstel Gold Race hun slag slaan; Tom Dumoulin, rijdend voor Sunweb, spreekt op Twitter zelfs van een 'traditie'.

De 52ste editie van de Amstel Gold Race is zondag de hele dag te volgen via het liveblog op NOS.nl. Op Facebook is zowel de start van de mannenkoers (10.15 uur) als de vrouwenkoers (10.40 uur) live te zien.

Vanaf 13.10 is de enige Nederlandse wielerklassieker rechtstreeks te zien op NPO 1 en NOS.nl. Ook in de Langs de Lijn op NPO Radio 1 vanaf 14.00 uur uitgebreid aandacht voor de koers. De samenvatting op televisie volgt vanaf 18.10 in Studio Sport op NPO 1 en NOS.nl.