ANP

Een hoge functionaris van Veiligheid en Justitie is geschorst nadat de politie bij hem thuis een hennepkwekerij had aangetroffen. Dat bevestigt woordvoerder Jaap Oosterveer van het ministerie. Agenten vonden dinsdag 114 planten in de woning van de man in Nieuw-Vossemeer. De ambtenaar en zijn vrouw zijn opgepakt.

De man was jaren plaatsvervangend directeur van meerdere gevangenissen, waaronder de zwaarbeveiligde inrichting in Vught. Hij zou nu een andere hoge functie hebben bij de automatiseringsdienst van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Omroep Brabant meldt vanmiddag dat de man zich in zijn vrije tijd inzet voor daklozen en verslaafden via een Rotterdamse christelijke stichting. Ook is hij actief lid van een evangelische gemeenschap in Steenbergen. Daar zou hij samen met zijn vrouw tijdens de viering van Goede Vrijdag nog om vergiffenis hebben gevraagd.

'Jezus is onze rechter'

De ambtenaar is geschorst gedurende het onderzoek van het OM. Zijn dochter stelt desgevraagd dat haar vader geen commentaar geeft. "Wij hebben Jezus met ons en dat is onze rechter", zegt zij.

Of verdere maatregelen worden genomen, hangt volgens de woordvoerder van het ministerie af van de uitkomst van het onderzoek dat het OM instelt.

STER reclame