Harrie Lavreysen
NOS WielrennenAangepast

Voormalig BMX-er Lavreysen verrast op de baan

Eigenlijk wist hij helemaal niet zo goed wat hij moest zeggen. "Het is wel heel vet..." Dat waren de meest gebruikte woorden van Harrie Lavreysen nadat hij zich vrijdag geplaatst had voor de kwartfinales van het sprinttoernooi.

Indrukwekkend debuut

De WK-debutant imponeerde in Hongkong al in de kwalificatie met de zesde tijd (9,767), een nieuw persoonlijk record. Het maakt hem nieuwsgierig naar het vervolg van het toernooi.

"Tot nu toe eindig ik bijna altijd beter dan de 200-metertijd die ik in de kwalificatie heb neergezet. Ik heb me nu wel overtroffen dus ik ben echt benieuwd waar ik eindig."

Blije Lavreysen: dit is heel vet, weet niet wat ik moet verwachten

Start in de BMX

De pas twintigjarige Lavreysen begon zijn wielercarrière als jong broekie in de BMX. Na een reeks schouderblessures maakte hij twee jaar geleden de overstap naar de baan.

Eerst bij het talententeam en sinds een jaar bij de nationale selectie onder leiding van scheidend bondscoach Rene Wolff.

Ervaring

Lavreysen moet het in Hongkong dus duidelijk niet hebben van zijn ervaring. "Nee, dat is heel weinig", reageert hij lachend.

"Ik heb al een aantal sprintwedstrijden gereden, maar meestal was ik niet zo goed in de kwalificatie. Ja, dan kom je gelijk tegen hele goede renners en word je vrijwel meteen uitgeschakeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl