Bertrand Traoré, Donny van de Beek, Davy Klaassen en Amin Younes vieren de 1-0
NOS VoetbalAangepast

Bosz alleen niet tevreden over uitslag

Peter Bosz was ontevreden over het rendement van zijn ploeg tegen Schalke 04, maar eigenlijk wilde hij het daar helemaal niet over hebben. "Daarmee doe ik de teamprestatie tekort", aldus Bosz. "We hebben heel goed gespeeld."

Ajax versloeg Schalke met 2-0 dankzij twee goals van Davy Klaassen, maar had kansen op meer. "Het rendement moet omhoog", aldus Bosz. "Dat hoor ik mezelf vaker zeggen, daar moeten we aan werken. Ik ben tevreden over ons spel, niet over de uitslag."

Bosz: mooiste was samenwerking fans en ploeg

De bezoekers uit Duitsland hadden geen antwoord op het spel van Ajax. "Maar dat ze goed kunnen voetballen, moet je van mij aannemen", zei Bosz. "Het had met ons te maken dat ze niet goed speelden. We joegen ze op."

"Eigenlijk heeft Schalke geen kans gehad", aldus Joël Veltman. "We hadden met 3-0 of 4-0 moeten winnen. Dan sta je al bijna in de volgende ronde ronde. Nu moeten we in Duitsland nog volle bak."

Veltman: Schalke heeft geen kans gehad

Het meest had Bosz genoten van de steun van het publiek. "Ik werk hier nu bijna een jaar, maar heb dat zien groeien. Eerst was het een vak, nu het hele stadion. Daardoor vergaten sommige spelers na rust de pijntjes." 

Younes: kijk niet naar Duitsland

Amin Younes was zeker in de eerste helft een plaag voor zijn Duitse landgenoten. Vooral rechtsback Thilo Kehrer had een lastige avond. Dat Younes zijn land Duitsland nu eens zijn kunsten kon laten zien, boeide de oud-speler van Borussia Mönchengladbach en 1. FC Kaiserslautern eigenlijk niet zo. 

"Dat interesseert me niet", aldus de 23-jarige linksbuiten. "Mijn team is belangrijk. Bij Ajax hebben we allemaal geweldige spelers in de ploeg. Ik kijk niet naar Duitsland en ben gelukkig bij Ajax. We hebben het goed gedaan en worden steeds beter."

Younes: wat Duitsland denkt, interesseert me niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl