Davy Klaassen
NOS VoetbalAangepast

Uitstekend Ajax is nog lief voor Schalke 04

Ajax heeft in het eerste duel van de kwartfinales in de Europa League met Schalke 04 prima zaken gedaan. De uitstekend spelende Amsterdammers versloegen de Duitse middenmoter in de Arena met 2-0.

Schalke had aangekondigd het aanvallen grotendeels aan de thuisploeg te laten en de Duitsers hielden woord. Ajax nam de handschoen op, was de betere ploeg en kwam halverwege de eerste helft op 1-0. Amin Younes werd gevloerd en Davy Klaassen schoot vanaf de stip feilloos raak.

  • Pro Shots
    Davy Klaassen benut de strafschop
  • ANP
    Davy Klaassen zet Ajax op 1-0
  • Pro Shots
    Bertrand Traoré, Donny van de Beek, Davy Klaassen en Amin Younes vieren de 1-0
  • AFP
    Zeldzaam gevaar van Schalke: een omhaal van Benedikt Höwedes
  • ANP
    Davy Klaassen en Justin Kluivert vieren de 2-0

De goal veranderde niets aan het spelbeeld, want Ajax wilde meer en kreeg dat bijna toen een kopbal van Davinson Sánchez op de lat belandde. Pas vlak voor de rust zette Schalke, zij het schoorvoetend, de weg naar voren in en belandde een omhaal van Benedikt Höwedes in de handen van keeper André Onana.

Geen genadeklap

Dat Duitse offensiefje leek zich in de tweede helft voort te zetten, maar de Amsterdammers (met Matthijs de Ligt voor de geblesseerde Daley Sinkgraven) stuurden de bezoekers met harde hand terug in hun hok: na voorwerk van Bertrand Traoré en de speelse Justin Kluivert schoot Klaassen uit een lastige positie geweldig raak.

Schalke was nu echt een beetje van slag en daar had Ajax van kunnen en moeten profiteren. De mannen van trainer Peter Bosz creëerden kans op kans, maar Traoré en Younes stuitten steeds op doelman Ralf Fährmann.

Met het inbrengen van Klaas-Jan Huntelaar poogde Schalke nog wat te forceren. Dat lukte even, maar vervolgens had Ajax de genadeklap uit kunnen delen.

Donny van de Beek, die de geschorste Lasse Schöne verving, raakte echter met een poeier de lat en de kopbal van Nick Viergever werd gekeerd. De Duitsers mogen dus nog hopen voor de return van volgende week in Gelsenkirchen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl