ANP
NOS NieuwsAangepast

Staking bij Jumbo mag doorgaan

Distributiepersoneel van Jumbo mag doorgaan met staken. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. Het is onduidelijk wat dit voor gevolgen heeft voor winkelende klanten.

Medewerkers van de supermarktketen hebben enkele dagen geleden het werk neergelegd, omdat ze meer loon eisen dan het bedrijf wil geven. Maandag maakte Jumbo bekend dat de 3000 werknemers van de distributiecentra in april 1,5 procent extra loon krijgen.

Vakbond FNV wil 2,5 procent en meer vaste banen, en besloot over te gaan tot acties. Een disproportionele maatregel, vindt de supermarktketen, die naar de rechter stapte om het personeel te dwingen weer aan het werk te gaan. Zonder succes dus.

Teleurgesteld

"We zijn teleurgesteld in de uitspraak van de rechter", aldus een woordvoerder van Jumbo. "We hielden er wel rekening mee, want het stakingsrecht is sterk verankerd in de Nederlandse wet."

Volgens Jumbo zal de staking weinig gevolgen hebben voor klanten. "Vrachten die naar winkels gaan, zullen iets later aankomen. De impact is beperkt." Het bedrijf stelt dat slechts 100 à 150 mensen het werk hebben neergelegd.

Volgens de bonden gaat het om zo'n 300 medewerkers. Ze zijn erg blij met de uitspraak. "Dit is voor ons erg gunstig", aldus Kitty Huntjens van CNV. Ze laten weten dat de stakingen zullen doorgaan tot er een cao-akkoord ligt. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl