Rutten: Ajax heeft zeker kans tegen Schalke

Fred Rutten geeft Ajax "zeker een kans" om zich ten koste van zijn oude werkgever Schalke 04 te plaatsen voor de halve finales van de Europa League. Ajax speelt vanavond eerst thuis tegen de Duitsers. Volgende week is de return.

Rutten: Ajax heeft zeker kans tegen Schalke

“Schalke is niet zo goed meer als jaren terug toen ze vrij stabiel waren. Het is nu een beetje onevenwichtig”, zegt Rutten. Die Königsblauen staan na 28 competitieduels op plaats tien in de Bundesliga. In de vorige ronde van de Europa League rekende Schalke af met Borussia Mönchengladbach.

Frisheid

Rutten, die in 2009 in zijn eerste seizoen als trainer van Schalke al werd ontslagen, bespeurt bij Ajax een goede vorm. “Als ik naar Ajax kijk, dan zie ik dat die ploeg nog steeds een bepaalde frisheid heeft. Schalke heeft natuurlijk ervaring met dit soort wedstrijden, maar Ajax heeft dat ook."

Rutten zit sinds afgelopen januari zonder club. Hij werd toen ontslagen door Al-Shabab uit de Verenigde Arabische Emiraten. In Nederland was Rutten voor het laatst actief als trainer van Feyenoord.