Verstappen voorziet geen regen en dus geen hoofdrol in Bahrein

Max Verstappen en zijn persoonlijke trainer Jake Aliker arriveren op het circuit van Bahrein ANP

Als er niets gebeurt, rijdt hij zondag voor de vijfde of zesde plaats. Max Verstappen, zondag na een spectaculaire race nog derde in China, draait er in de aanloop naar de Grand Prix van Bahrein niet omheen. "Ik verwacht hier geen regen", keek hij donderdag met een knipoog vooruit naar de derde GP van het Formule 1-seizoen.

Geen frustratie

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de Red Bull-wagens van Verstappen en Daniel Ricciardo zondag in het zonovergoten Bahrein de strijd aankunnen met Mercedes en Ferrari. Mercedes en Ferrari blijken voorlopig veel sneller te zijn.

"Ik ben niet gefrustreerd door de tegenvallende auto. We maken er het beste van. We weten nog niet waar het aan ligt. Als we het wel wisten, was het in Bahrein al verholpen. We rijden hier zondag om de vijfde en zesde plaats"', temperde de Nederlander alvast de verwachtingen.

Met zijn opmerkelijke inhaalrace afgelopen weekeinde in China trok Verstappen alle aandacht naar zich toe. Formule 1-volgers kwamen superlatieven tekort om de Nederlander te prijzen.

In China bleef Verstappen Ricciardo voor. De Australiƫr gaf in Bahrein toe moeite te hebben met de rol van Red Bull op het tweede plan.

Derde team

"We hadden echt het gevoel dat we dichter op de concurrentie zouden zitten. In Bahrein zijn we gewoon het derde team achter Mercedes en Ferrari. China was een uitschieter door het weer", keek Ricciardo nog even terug. "Het gat naar Hamilton en Vettel was enorm."

Lammers: Max heeft respect afgedwongen

Ricciardo zag overeenkomsten met de afgelopen seizoenen. "Maar het is niet onze strategie om matig aan het seizoen te beginnen en dan een snelle inhaalslag te maken. We moeten geduld hebben. Ik heb me hier mentaal op voorbereid. Niemand is blij, maar we laten ons niet ontmoedigen. We zijn nog niet kapot."

Geen frictie

Verstappen nam afstand van de geruchten dat Ricciardo geĆÆrriteerd zou zijn door de hosannastemming rond zijn persoontje. "We hebben veel respect voor elkaar. In MaleisiĆ« heb ik hem gecomplimenteerd met zijn zege afgelopen jaar en in China feliciteerde hij mij. Het is logisch dat we op het circuit met elkaar in gevecht zijn. We pushen elkaar, maar er is zeker geen frictie."