NOS NieuwsAangepast

Recordbedrag aan munten in Trevi-fontein: 1,4 miljoen euro

Bezoekers van de Trevi-fontein in Rome hebben vorig jaar voor 1,4 miljoen euro aan muntgeld in de fontein gegooid. Dat is een recordbedrag.

In 2013 werd 1,2 miljoen euro uit het water gehaald. Daarna konden bezoekers er twee jaar niet bij vanwege restauratiewerkzaamheden.

De bekendste fontein van Rome levert meer op dan veel musea, schrijft de krant La Repubblica. De opbrengst gaat naar een liefdadigheidsorganisatie die het over een aantal goede doelen verdeelt.

Trevi-fontein blijkt geldmachine

Een verhaal wil dat je naar Rome terugkeert als je met je rug naar de fontein met de ogen dicht een muntje over je schouder in het water gooit. Twee muntjes zouden ervoor zorgen dat je in Rome je grote liefde tegenkomt, drie zou tot scheiding leiden. Ook werpen mensen muntjes om andere wensen vervuld te zien.

Miljoenen toeristen werpen munten in de fontein. Al worden er ook afbeeldingen van de paus, de maagd Maria en de Italiaanse heilige Padre Pio opgevist.

De fontein na de restauratie van 2014 en 2015

De Trevi-fontein is een ontwerp van de 18e-eeuwse architect Nicola Salvi die zich liet inspireren door een ontwerp van de 17e-eeuwse beeldhouwer Bernini.

Het bouwwerk uit de baroktijd groeide uit tot een van de symbolen van de stad en fungeerde als decors in veel films, waaronder La Dolce Vita (1960) van Federico Fellini.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl