ANP

Saamhorigheid, verbroedering en solidariteit... Geen woorden waarbij je normaal gesproken direct aan supporters van rivaliserende voetbalclubs denkt. Maar gisteravond lieten voetbalfans bij de Champions League-wedstrijd in Duitsland zich van hun gastvrije kant zien.

De aanval op de spelersbus van Borussia Dortmund zorgde voor verbroedering tussen de supporters in het stadion. Fans van uitploeg AS Monaco betuigden steun aan de voetballers van de Duitse club door in het stadion "Dortmund, Dortmund" te roepen, en zwaaiden met de geel-zwarte sjaals van de Duitse club. En daar bleef het niet bij. 

Omdat de wedstrijd niet doorging, stonden duizenden fans uit Monaco ineens buiten op straat. Zonder spullen, zonder hotelboeking. Geen van hen had verwacht dat ze nog een dag extra in Dortmund zouden verblijven. 

Veel hotels waren volgeboekt en al snel lieten de Dortmund-supporters zich daarom van hun beste kant zien. Via de hashtag #bedforawayfans en #bvbasm boden de Duitse supporters via Twitter slaapplaatsen aan voor de Monaco-supporters. 

De club uit Dortmund riep de fans van Monaco op om op Twitter te kijken naar de aangeboden accommodaties.

En die oproep werkte, want al snel wisten veel Monaco-fans een slaapplaats te vinden.

De verbroedering tussen de supporters blijft niet onopgemerkt. 

Op Twitter laten mensen weten dat dit "het beste is dat ze ooit hebben gezien". "Dit is waar voetbal om gaat", laten Twitteraars vanuit verschillende delen van de wereld weten. En ook het Twitter-account van AS Monaco spreekt waardering uit voor de fans: "Das ist Fussball!"

Vanavond om kwart voor zeven ontmoeten de twee clubs elkaar in het Westfalenstadion. 

Kleine kans dat dan nog steeds sprake is van saamhorigheid, verbroedering en solidariteit... Dan is het gewoon weer rood-wit tegen geel-zwart. Want, das ist auch Fussball.

STER reclame