Veel politiebusjes bij de ingang van het trainingscomplex van Borussia Dortmund AFP

Spelers Dortmund komen bij elkaar na aanslag

time icon Aangepast

De spelers van Borussia Dortmund hebben zich vanochtend, een dag na de aanslag op de spelersbus, verzameld op het trainingscomplex van hun club. Ze moeten zich ondanks het heftige incident voorbereiden op de Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco, die verplaatst is naar vanavond (18.45 uur).

Onder zware politiebegeleiding arriveerde de selectie op het trainingscomplex in het oosten van de stad. Zonder Marc Bartra, de Spaanse verdediger die gewond raakte bij de aanslag. Bartra is gisteravond nog geopereerd aan de verwondingen aan zijn arm.

Borussia Dortmund
@BVB
Die Mannschaft trainiert derzeit und bereitet sich auf das Spiel heute Abend vor. #bvbasm
2 jaar geleden

'We spelen voor iedereen'

Bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke was woensdagochtend ook bij de ploeg. "We spelen vandaag niet alleen voor onszelf. We spelen voor iedereen, of je nu voor Dortmund, Bayern of Schalke bent. En natuurlijk spelen we voor Marc Bartra", zegt hij in een verklaring op de website van Borussia Dortmund.

"We moeten niet toegeven aan terreur", laat Watzke nog weten. "Ik vraag alle fans om ons vol energie 90 minuten lang te steunen. De spelers moeten in deze korte tijd alle gebeurtenissen zien te verwerken. Alle hulp daarbij is welkom."

STER Reclame