NOS Nieuws Buitenland Opmerkelijk Aangepast

#Putyourbloopersout: nieuwslezers over hele wereld delen bloopers

Het begon allemaal met onderstaande blooper van de Australische nieuwslezeres Natasha Exelby. Tijdens een live-uitzending van het Australische ABC News was ze wel erg geïntrigeerd door haar pen en vergat ze even dat ze het sportnieuws moest aankondigen. Haar reactie ging vervolgens viral. 

Exelby is voorlopig van de buis gehaald door ABC. In een verklaring laat de zender weten de freelance-nieuwslezeres wel weer in te willen huren in de toekomst. Volgens Australische media moet ze dan eerst wat aanvullende trainingen volgen.

Met het van de buis halen zijn andere nieuwslezers over de hele wereld het niet eens. "Bloopers moeten wel kunnen, toch?", vonden zij. Dus werd de hashtag #putyourbloopersout in het leven geroepen, waarbij nieuwslezers hun eigen bloopers gingen delen.

Zo schakelde de Amerikaanse televisiezender Fox per ongeluk tijdens een aflevering van de serie Boston Legal over naar de studio, waar nieuwslezer Sean Ryan zijn make-up aan het doen was. 

En werd de Australische verslaggever Steve Jacobs live op televisie aangevallen door een kip.

Maar in 2010 creëerde de Australische nieuwslezeres Lee Lin Chin ook al een blooper. Zonder dat ze het doorhad zei ze: "Who is that handsome...".

De Australische Grant Denyer viel in slaap tijdens een live-uitzending. Tenminste, hij zegt zelf dat het om een dutje ging, maar eigenlijk viel hij flauw door de G-krachten in het vliegtuigje.

En nieuwslezer Mark Alston was heel blij dat zijn blooper aanvankelijk wereldwijd geen aandacht kreeg, maar nu gebeurt dat alsnog. Zijn collega maakte een opmerking over "zijn kleine ding". 

Deze Colombiaanse nieuwslezeres kreeg honger tijdens het werk.

Ook Nederlandse presentatoren doen mee aan de actie. Editie NL-presentator Steef van Stiphout deelde het moment waarop hij de slappe lach kreeg tijdens een uitzending.

Maar natuurlijk kunnen we er bij de NOS ook iets van. Vorig jaar maakten we, in het kader van ons 60-jarig bestaan, een video met de mooiste bloopers van het NOS Journaal. 

bloopers 60 jaar Journaal

STER reclame