Nederlander Niels Sparnaaij in het Dortmund-stadion
NOS NieuwsAangepast

Niels zat in Dortmund-stadion: ik zag politie met machinegeweren

"Dat dit nu bij mijn cluppie gebeurt. Ik krijg er kippenvel van." Hij slaat bijna geen thuiswedstrijd over en ook vanavond stond hij in de rij voor het stadion van Borussia Dortmund voor de kwartfinale van de Champions League tegen AS Monaco. Niels Sparnaaij uit het Gelderse Gendt heeft al jaren een seizoenskaart bij Dortmund.

"Ik stond in de rij voor het stadion en heb niets van de explosies gemerkt", zegt Sparnaaij. Wel zag hij heel veel mensen bellen en gingen er geruchten rond over explosies. Toen hij zijn vrouw probeerde te bellen was het netwerk overbelast. Op weg naar huis zag Sparnaaij de politie met machinegeweren lopen. "Dit heb ik hier nog nooit meegemaakt."

Toen hij zijn vrouw uiteindelijk te pakken kreeg was ze in paniek. "Ze had op internet gelezen dat er explosies waren geweest bij het stadion." Zelf is Sparnaaij er rustig onder. "De supporters van Dortmund raakten ook niet in paniek, wel was de sfeer wat gelaten."

Sparnaaij rijdt al jaren vanuit zijn woonplaats Gendt, bij Nijmegen, naar Dortmund om naar goed voetbal te kijken. "Juist omdat de sfeer hier zo gemoedelijk is. Er is vrijwel geen politie nodig bij wedstrijden, heel anders dan in Nederland." Sparnaaij zit in het fanatiekste supportersvak van Die Borussen, de beroemde Gelben Wand.

Morgen is Sparnaaij er gewoon weer bij als de wedstrijd wordt ingehaald. "Ik laat me niet wegjagen."

De schade aan de spelersbus

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl