Hans van Breukelen, de technische man van de KNVB
NOS VoetbalAangepast

Ook Van Breukelen gunt Feyenoord de landstitel

Toen de beoogd directeur van de KNVB, Gijs de Jong, zijn voorkeur uitsprak voor Feyenoord in de strijd on het landskampioenschap stak er een storm van kritiek op.

KNVB-collega Hans van Breukelen trekt zich daar niets van aan. Ook de oud-doelman, in Zeist verantwoordelijk voor de technische zaken, duimt voor de Rotterdammers.

"In mijn rol kan ik dit niet zeggen, maar ik doe het toch. Eric Gudde en Martin van Geel, wat hebben die niet allemaal over zich heen gekregen. Ze zijn op een schandalige wijze behandeld. Daarom gun ik het Feyenoord. En voor Dirk Kuijt", zo sprak de technisch directeur van de KNVB bij amateurclub Berkum.

Ook Van Breukelen gunt Feyenoord de landstitel

De KNVB is druk op zoek naar een nieuwe bondscoach. De man die daar verantwoordelijk voor is, Van Breukelen, hield zich volledig op de achtergrond.

Nu heeft hij toch openheid van zaken gegeven. Zo moet de nieuwe bondscoach zich met name focussen op de korte termijn. Van Breukelen gelooft niet in 'een elftal opbouwen'.

Van Breukelen: "Bij het Nederlands elftal moet je een ding doen: presteren. Bouwen aan het Nederlands elftal, met alle respect, dat vind ik niet het idee."

Van Breukelen: nieuwe bondscoach moet direct presteren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl