Omdat het slachtoffer Turks is zijn de flyers geschreven in het Nederlands en in het Turks
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Beloning voor gouden tip in brand steken kapper Enschede

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd om de persoon te vinden die in februari een kapper in Enschede in brand stak. De politie deelde vanmiddag flyers uit met een oproep aan getuigen om vanavond naar Opsporing Verzocht te kijken dat aandacht besteedt aan de zaak.

Omdat het slachtoffer Turks is zijn de flyers geschreven in het Nederlands en in het Turks. RTV Oost schrijft dat de flyers zijn verspreid bij onder meer Turkse supermarkten, Turkse reisbureaus en bij moskeeën. Eerder onderzoek in de Turkse gemeenschap leverde onvoldoende aanknopingspunten op om de zaak op te lossen.

Persoonsverwisseling

Op 2 februari werd de kapper in zijn zaak overgoten met een brandbare vloeistof en in brand gestoken. De dader had een bivakmuts op en vluchtte in een zwarte Seat.

Enkele uren later werd in Hengelo een brandende zwarte Seat Ibiza Cupra ontdekt. De politie denkt dat het gaat om de vluchtauto. De uitgebrande auto was begin december gestolen in Moordrecht.

De 50-jarige kapper liep tweedegraads brandwonden op. Het slachtoffer heeft geen idee wie hem dit aan heeft willen doen. De politie houdt er rekening mee dat er sprake is van een persoonsverwisseling. Mogelijk was de vorige eigenaar van de kapperszaak het doelwit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl