​Michel Mulder terug bij Gerard van Velde en broer Ronald

Aangepast
Michel Mulder in actie bij de KPN NK afstanden in Heerenveen ANP

Olympisch kampioen Michel Mulder keert per direct terug bij coach Gerard van Velde. Mulder heeft bij Team Plantina (iSkate) een contract voor één jaar getekend. Hij keert daarmee ook weer terug bij broer Ronald.

"Ik ben vorig jaar een nieuw project begonnen bij Victorie. Helaas hebben we daar geen nieuwe hoofdsponsor kunnen vinden en moest ik op zoek naar wat anders", laat Mulder weten.

"Ik had al wel een bakje koffie met Gerard van Velde gedaan en ik was hier welkom. Ik ben ontzettend blij dat ik weer terug mag komen op het oude nest."

1/2Michel Mulder keert terug bij ploeg Gerard van Velde
2/2Bakje koffie met Van Velde brengt Mulder terug op oude nest

Na acht jaar samenwerking met coach Van Velde ging Mulder vorig jaar zijn eigen weg met Team Victorie en coach Desly Hill. Het management van het team wist zoals gezegd geen sponsor te vinden en besloot vorige week de stekker uit het project te trekken.

Lastig seizoen

Mulder keert terug na een lastig seizoen waarin hij op de Nederlandse kampioenschappen sprint en de NK afstanden 500 meter niet verder kwam dan de zesde plek. Onder Van Velde hoopt hij weer op een niveau te komen waarmee hij zijn olympische titel kan verdedigen.

"Het is een heel belangrijk jaar, met de Olympische Spelen die er aan gaan komen. Ik wilde zeker weten dat ik niet de onzekerheid zou hebben zonder sponsor te zitten. Dit is voor mij ideaal."

Aan trainingspartners zal het niet ontbreken voor de tweevoudig wereldkampioen sprint. Mulder treft onder anderen zijn tweelingbroer Ronald, Kai Verbij en Dai Dai Ntab bij de start van het seizoen.