De ouders van baby Charlie Reuters

In Groot-Brittannië heeft een rechter bepaald dat een doodzieke baby niet langer met allerlei medische ingrepen in leven mag worden gehouden. De ouders willen het kind nog een experimentele behandeling in de VS laten ondergaan, maar de rechter verbiedt dat. 

De rechter is het eens met de artsen in het ziekenhuis waar het jongetje wordt behandeld, dat hij alleen nog palliatieve zorg moet krijgen, zodat hij binnenkort overlijdt. Dat is het beste voor het kind, oordeelt de rechter, naar eigen zeggen "met pijn in het hart".

Kwaliteit van leven

De acht maanden oude Charlie heeft een zeldzame genetische afwijking waardoor zijn spieren en hersenen ernstig en onomkeerbaar steeds erger worden aangetast. Zijn ouders hebben geld ingezameld voor een experimentele behandeling in de VS. 

De rechter liet zich door diverse deskundigen uit binnen- en buitenland adviseren over de toestand van het jongetje. Die waren het erover eens dat het kind zo'n slechte kwaliteit van leven heeft dat het beter is "het stervensproces niet langer te rekken". 

De ouders riepen "No!" toen de rechter zijn vonnis uitsprak en barstten in huilen uit.  

STER reclame