Het vuur heeft weinig overgelaten van de winkels Omroep Gelderland

De winkeliers van de Weezenhof in Nijmegen maken de schade op, nu de brand van vannacht grotendeels geblust is. Vijf panden in het winkelcentrum zijn verwoest door de vlammen. 

Omroep Gelderland zag de eigenaar van de bakkerij, die zijn winkel net een paar maanden open had, samen met zijn moeder in tranen bij het afgebrande pand.

De kapsalon van Gemmy van Doorn lijkt gered, maar het pand heeft wel veel schade opgelopen: "Ik zit hier al 36 jaar. Die kapperszaak is mijn kind, mijn leven." Ook groenteboer Paul Drijvers is aangeslagen. "Mijn winkel is helemaal plat. Het is verschrikkelijk."

Aangestoken

Op straat in Nijmegen gaan geruchten dat de brand is aangestoken. "Maar dat zou ik niet durven zeggen," zegt de eigenaar van het café in de Weezenhof. "Ik weet alleen dat het in de hoek van de oude Spar en de slagerij is begonnen, omdat ik er vrij snel was. Daar waren de vlammen."    

Negen andere zaken in het winkelcentrum hebben rook- en waterschade. Voorlopig kunnen de ondernemers hun panden niet in, de brandweer is nog bezig met nablussen. 

STER reclame