The Passion in Groningen ANP
NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Route 'The Passion' geheim vanwege veiligheid

De route van het muziekspektakel The Passion blijft tot het laatste moment geheim vanwege veiligheidsmaatregelen. De burgemeester van Leeuwarden, waar The Passion komende donderdag wordt gehouden, zegt dat er geen specifieke dreigingen zijn maar dat de organisatie het zekere voor het onzekere wil nemen. 

"We volgen een algemeen scenario. Daarbij hebben we ook de gebeurtenissen als in Nice of vorige week in Stockholm in het hoofd", zegt burgemeester Ferd Crone tegen de Leeuwarder Courant. "Er kunnen altijd dingen gebeuren, daarom wordt het plein ook goed afgesloten."

Betonblokken en vrachtwagens

Tijdens The Passion wordt er met een verlicht kruis door de stad gelopen. Het evenement wordt live uitgezonden op televisie. 

Crone wil niet zeggen welke veiligheidsmaatregelen de gemeente tijdens de wandelroute neemt. Volgens hem zullen die maatregelen doen denken aan de beveiliging van de marathon van Rotterdam afgelopen zondag. Langs die route stonden diverse betonblokken en vrachtwagens geparkeerd om een aanslag met een groot voertuig te voorkomen.

STER reclame