Fortuna Sittard moet opnieuw punten inleveren door de financiële problemen ANP

Fortuna Sittard heeft voor de tweede keer dit seizoen straf gekregen van de KNVB in de vorm van een puntenaftrek. De club heeft zich niet gehouden aan het plan van aanpak en moet daarom zes punten inleveren.

De nummer 17 van de Jupiler League balanceerde vorig jaar op het randje van een faillissement en presenteerde daarom een reddingsplan, dat door de licentiecommissie werd goedgekeurd.

Maar omdat de financiële doelstellingen niet werden gehaald moest Fortuna in september al drie punten inleveren en nu zelfs zes.

Statement clubeigenaar Isitan Gün

In een statement op de clubwebsite reageert Isitan Gün, de Turkse eigenaar van de club, zeer teleurgesteld op de tweede straf. Hij had gehoopt dat de licentiecommissie ook zou kijken naar de positieve inspanningen die zijn gedaan sinds hij vorig jaar zomer de club overnam.

"Ik heb dat gevraagd, na een zeer turbulente en moeilijke periode voor de club, en heb verteld dat een nieuwe straf niemand helpt. Dit was het perfecte moment om te laten zien dat een positieve ommekeer die de club heeft gemaakt, ook mogelijk is in het voetbal."

"Hoewel ik geen rol had in de acties die uiteindelijk leidden tot de straf, neem ik volledige verantwoordelijkheid en wil ik hierbij namens de club mijn excuses aanbieden aan de fans en met nadruk ook ons team, dat deze straf niet verdiende."

"De punten die de ploeg veroverde met hun harde werk en inzet wordt weliswaar teniet gedaan door bureaucratie aan de groene tafel, maar verdwijnt niet uit ons geweten of harten", zo schrijft Gün op de website.

Geen hoger beroep en degradatiegevaar

Fortuna Sittard kan niet bij de KNVB in hoger beroep. De club staat nu op 32 punten in de Jupiler League en zakt van de vijftiende naar de zeventiende plaats, maar is niet in degradatiegevaar. 

Alleen de nummer 20, op dit moment Achilles '29, daalt af naar de Tweede Divisie.

STER reclame