Het lichaam werd in het IJ gedumpt
NOS Nieuws

OM eist elf jaar cel voor doden Ierse man

Het Openbaar Ministerie heeft elf jaar gevangenisstraf geëist tegen twee Ierse mannen. Ze worden ervan verdacht dat ze in 2009 een andere Ier in een huis in Rotterdam hebben gedood, in stukken hebben gezaagd en in het IJ in Amsterdam hebben gedumpt.

Een derde verdachte moet als het aan de officier van justitie ligt een jaar de cel in, omdat hij heeft geholpen bij het wegmaken van het lichaam.

Het slachtoffer werd door de twee hoofdverdachten met een mes in de rug gestoken, maar het OM heeft geen bewijs voor moord. Daarom wordt hun alleen doodslag ten laste gelegd.

Cirkelzaag

Het lichaam van het slachtoffer werd al snel in het IJ gevonden. Het was met een cirkelzaag in stukken gezaagd en in een koffer en twee vuilniszakken verpakt. Toch heeft het jaren geduurd voordat de rechtszaak kon beginnen, omdat Ierland lang wachtte met het overleveren van de verdachten.

Het is niet duidelijk waarom het slachtoffer is omgebracht. De drie verdachten en het slachtoffer werden in Ierland verdacht van drugsdelicten en fraude. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl