1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS NieuwsAangepast

Staatseer voor bij aanslag gedode Britse agent

De agent die omkwam bij de terroristische aanslag op het Britse parlement, wordt later vandaag gecremeerd. Keith Palmer werd vorige maand doodgestoken toen hij de dader tegenhield bij de ingang van het Palace of Westminster.

Het lichaam van Palmer werd vannacht opgebaard in de kapel van het parlementsgebouw. Die eer is normaal gesproken alleen voorbehouden aan belangrijke politici, zoals Margaret Thatcher in 2013. De koningin moet persoonlijk toestemming geven voor het gebruik van de Chapel of St Mary Undercroft. 

Wake

Palmers kist, bedekt met een politievlag, werd gisteren door collega's de kapel binnengedragen. Daarna volgde een korte ceremonie voor zijn familie. Vannacht hielden collega's van Londense politiediensten een wake.

EPA
Keith Palmer

De uitvaart is vanmiddag om 14.00 uur plaatselijke tijd. Langs de route die de rouwstoet aflegt van de kapel naar Southwark Cathedral worden 5000 politieagenten en tienduizenden burgers verwacht. 

De 48-jarige Palmer, getrouwd en vader van een 5-jarige dochter, was een van de vijf slachtoffers van de aanval van 22 maart. Afgelopen vrijdag bezweek een 31-jarige vrouw nog aan de verwondingen die ze opliep toen ze bij de aanslag in het water terechtkwam. 

De 52-jarige dader reed in een SUV op hoge snelheid mensen aan op Westminster Bridge, waarna hij probeerde het parlementsgebouw binnen te dringen. Een bewaker schoot hem dood nadat hij op Palmer had ingestoken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl