'Max is echt de beste Formule 1-coureur van de planeet'

Getty Images

"Adembenemend." Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers zag Max Verstappen in China een fenomenale inhaalrace bekronen met de derde plaats.

"Hij is de man die de gaatjes weet te vinden, heeft de besluitvaardigheid, twijfelt niet: Max doet het gewoon", oordeelt de analist van de NOS over de inhaalmanoeuvres van de Nederlandse coureur.

Respect

"Max heeft bij iedereen respect afgedwongen. Het is niet niks als een drievoudig wereldkampioen zegt dat ie de video's van de inhaalmanoeuvres van Max goed gaat bekijken. Verstappen is echt de beste F1-coureur van de planeet. En dat is hij al jaren", meent Lammers.

Lammers: Max echt beste F1-coureur van planeet

De voormalig Formule 1-coureur wijst nog even op het duel tussen Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo, dat de Nederlander in de slotfase in zijn voordeel beslist. "Een faire strijd, ook van Ricciardo. "Dit is echt racen."

Lammers blij met Ferrari

Verstappen reed op gepaste afstand van winnaar Lewis Hamilton en nummer twee Sebastian Vettel naar de derde plaats. "We hebben een geweldige grand prix gezien", kijkt Lammers terug.

"Dat Ferrari weer meedoet voor de overwinning in heel belangrijk voor de sport", zegt Lammers over tweestrijd in het WK-klassement.

Lammers: belangrijk dat Ferrari meedoet om de overwinning

Vettel, winnaar van de eerste race in Melbourne, en Hamilton hebben evenveel punten. "Ferrari is Formule 1, dat team moet gewoon voorin rijden", aldus Lammers.

Ook voor Mercedes is dat beter. Het is voor Mercedes veel mooier om na een mooie strijd te winnen dan te domineren. Dan zit iedereen snel op het balkon."