FC Utrecht viert de 2-0 van Nacer Barazite

Barazite goud waard voor Utrecht met invalbeurt

FC Utrecht heeft thuis gewonnen van FC Twente. Invaller Nacer Barazite loodste de nummer vier naar de zege op de nummer zeven: 3-0.

De thuisploeg begon sterk in de eigen Galgenwaard, die sinds tijden weer eens uitverkocht was, en zorgde direct voor gevaar. Een opmaat voor een aantrekkelijke eerste helft bleek dat echter niet.

De twee doelmannen waren voor rust de beste spelers, met name Nick Marsman. Die voorkwam de 1-0 van Gyrano Kerk en met een katachtige reflex een treffer van Yassin Ayoub. Marsmans collega David Jensen hield Enes Ünal van scoren af.

Barazite maakt verschil

Pas met het inbrengen van Nacer Barazite in de 58ste minuut ontbrandde het duel. De sierlijke middenvelder gaf de voorzet waaruit Kerk die 1-0 binnenkopte. Even later kreeg Barazite de bal na slordig spel van Twente en hij verraste Marsman met een hard schot in de korte hoek.

Nacer Barazite heeft de 2-0 binnengeschoten

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag had sowieso een gelukkige hand van wisselen. Acht minuten na zijn entree schoot Richairo Zivkovic de thuisploeg in veilige haven. Na een pass van Ayoub vond Zivkovic met een droog schot de verre hoek.

Twente probeerde het nog wel, maar verder dan een schot van Bersant Celina, gekeerd door Jensen, kwam de club uit Enschede niet.