Ron Vlaar bedekt zijn gezicht na de gelijkmaker van Roda JC.

AZ bijt zich stuk op stug Roda JC

AZ heeft opnieuw duur puntenverlies geleden. De Alkmaarders kwamen in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Roda JC. Spits Wout Weghorst miste in de tweede helft een strafschop.

Het was de negende remise in vijftien thuisduels van AZ, dat maar een van zijn laatste acht wedstrijden voor eigen publiek wist te winnen.

Fraaie pegel

Na een gezapig begin kwam het duel na ruim een half uur tot leven bij de 1-0, een fraaie pegel van Alireza Jahanbakhsh. Keeper Tim Krul voorkwam de 1-1 van Gyliano van Velzen en collega Benjamin van Leer de 2-0 van Dabney Dos Santos

Alireza Jahanbakhsh schiet de 1-0 langs doelman Benjamin van Leer
  • ANP
    Daryl Werker kan ongehinderd inkoppen voor de 1-1.
    De spelers van Roda JC vieren de gelijkmaker van Daryl Werker,
    Doelman Benjamin van Leer was de grote sta-in-de-weg voor de aanval van AZ.

Kort voor rust kopte Daryl Werker, die de niet fitte Christian Kum verving in de Roda-defensie, plotseling de 1-1 binnen. De verdediger werd volledig vrijgelaten en kon makkelijk binnen koppen.

Prima reddingen

AZ drong na rust aan, maar Roda hield stand, mede dankzij een aantal prima saves van Van Leer, die uitgroeide tot man van de wedstrijd.

Hoogtepunt voor de Roda-doelman was de gestopte penalty van Wout Weghorst, die tegen zijn oude club Heracles dit seizoen ook al faalde vanaf de stip.