Hamilton: ik ga video's Verstappen terugkijken

Alleen Michael Schumacher (91 zeges) heeft in de Formule 1 meer gewonnen dan Lewis Hamilton. De Brit reed in China naar zijn 54ste overwinning, maar had naast zijn eigen vreugde ook mooie woorden voor zijn tegenstanders.

"Max Verstappen zorgt voor een verfrissende wind in de Formule 1. Hij heeft hier fantastisch werk laten zien", zei de Mercedes-coureur, die met Sebastian Vettel (tweede) en de Nederlander (derde) op het podium stond.

Show

Hamilton domineerde, maar Verstappen stal de show. "Deze jongen passeert onder natte omstandigheden zijn concurrenten zo eenvoudig. We moeten de video's maar eens terugkijken om te zien hoe hij dat nu precies doet", complimenteerde Hamilton de jonge Nederlander op het podium in Shanghai.

Hamilton had ook lovende woorden voor Ferrari. Sebastian Vettel versloeg hem al in Australië, nu finishte de Duitser als tweede. "Ferrari heeft in de winter een geweldige inhaalslag gemaakt. De WK-strijd wordt een van de spannendste in jaren."

Strijd

Hamilton en Vettel delen de leiding in het WK-klassement (43 punten), voor Verstappen (25). In het klassement van de constructeurs ontlopen Mercedes (66) en Ferrari (65) elkaar amper iets. "Dit hebben we jaren niet meer gehad", keek Hamilton terug op de afgelopen seizoenen die door Mercedes werden beheerst. "Deze strijd wil iedereen graag zien."

Vettel sloot zich daarbij aan. "Het is mooi dat we ons weer kunnen meten met Mercedes. Als we in de buurt kunnen blijven, wordt het een geweldig seizoen"', meende de kopman van Ferrari.