Verstappen: Lewis wist even niet wat hij moest zeggen

Max Verstappen na zijn podiumplaats in de GP van China AFP

Alsof hij een computerspel aan het spelen was. Het gemak waarmee Max Verstappen na de start van de GP van China naar de top van het veld vloog, maakte grote indruk op alle F1-kenners.

Zelfs Lewis Hamilton was 'impressed'. Verstappen kon een grijns dan ook niet onderdrukken. "Lewis wist even niet meer wat hij moest zeggen", keek de nummer drie van China terug op de spectaculaire race.

Niet verwacht

De gehoopte regen bleef uit in China, maar de baan was nat genoeg om Verstappen op de eerste meters van dienst te zijn. "In de eerste ronde van zestien naar negen. Daarna naar vijf. Uiteindelijk van zestien naar drie: dan mogen we niet klagen. Ik had dit niet verwacht."

Op weg naar de finish maakte Verstappen nog wel een remfoutje. Dat gebeurde toen Sebastian Vettel langszij kwam en de Nederlander passeerde. 

Maar de keuzes die de Nederlander en de teamleiding maakten, bleken de juiste. "De snelle pitstop was goed, prima gedaan. Het was een erg goede race van ons."

Gevecht Verstappen - Ricciardo

In de slotfase moest Verstappen hard knokken om zijn derde plaats te behouden. Teamgenoot Daniel Ricciardo meldde zich aan de achterkant van zijn bolide.

De teamleiding van Red Bull liet het tweetal het uitvechten. Verstappen klonk wat angstig over de boordradio, maar de Nederlander hield de deur gesloten en stelde zijn derde plaats op een mooie manier veilig.

"Ricciardo was sneller in de slotfase, want hij was later gestopt en zijn banden waren jonger. Het was een mooi gevecht."

Dat vond ook Ricciardo. "Ik houd van dit soort gevechten"', zei de AustraliĆ«r enigszins zuur na afloop. "Ik kwam wel in de buurt van Max, maar er niet voorbij. Jammer."

Op naar Bahrein

De eerste podiumplaats voor Verstappen en Red Bull in 2017 leidde tot euforie, maar Verstappen bleef kritisch. "We zijn nog steeds niet snel genoeg om op pure snelheid het podium te bereiken", wist de Nederlander. Zo'n natte baan kwam dus goed uit.