EPA / NOS

We beginnen de dag met hier en daar nog een mistbank, maar al snel wordt het zonnig. Het wordt een warme dag met 16 tot 21 graden. Morgen is er meer bewolking en wordt het iets frisser.

Bom gevonden in het centrum van Oslo

De Noorse politie heeft gisteravond een bom gevonden in het centrum van Oslo. Een deel van de binnenstad werd afgezet en het explosief werd onschadelijk gemaakt. Het leek er volgens de politie niet op dat de bom veel schade aan had kunnen richten. Er is een verdachte aangehouden. 

USS Carl Vinson AFP

VS stuurt vliegdekschip naar Noord- en Zuid-Korea

De Verenigde Staten sturen een eskader met een vliegdekschip naar Zuid-Korea. Aanleiding is de groeiende zorg over het wapenarsenaal van Noord-Korea. Het regime van Kim Jong-un heeft de woede van de VS gewekt met een reeks raketproeven. Daarnaast gaat Pyongyang door met de ontwikkeling van kernwapens, wat in strijd is met internationale regels.

Nederlandse toeriste vertelt over aanranding Australië

Een Nederlandse toeriste van 19 is in Australië aangerand en mishandeld. Aan de Sydney Morning Herald vertelt ze dat ze het heeft overleefd door te doen alsof ze wel met de man wilde vrijen. De backpacker liep eind maart van een bushalte naar haar kamer in een buitenwijk van Sydney toen ze werd aangesproken door de man. Hij greep haar met een hand bij de keel en zei dat ze moest meewerken, anders zou hij haar vermoorden. De dader is inmiddels opgepakt. 

Reddingswerkers bij het jongetje nadat hij uit het water is gehaald. MediaTV.nl

83-jarige schipper redt jongetje van 5 uit water

Een 83-jarige schipper heeft gisteravond in Schiedam een jongen van 5 uit het water gered. De schipper zag de kleuter vanaf zijn boot in de jachthaven van de stad. Hij wist hem uit het water te halen. Hoe hij dat precies heeft gedaan is volgens de politie niet duidelijk. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht.

Max Verstappen in China Getty

Kan Verstappen profiteren van nat wegdek in China? 

Max Verstappen moet vandaag alles op alles zetten om zijn kwalificatietijd van gisteren goed te maken bij de Grand Prix in China. De Formule 1-coureur moest door motorproblemen al vroeg uit de kwalificatiewedstrijd stappen en start daarom op de zestiende plek. 

Verder vandaag

Rotterdam maakt zich op voor de marathon. Om 10.00 geeft burgemeester Aboutaleb op de Coolsingel het startschot voor de eerste groep hardlopers. Duizenden mensen uit binnen- en buitenland lopen 42,195 kilometer door de Maasstad. 

Tot vanavond 21.00 uur kunnen Turkse Nederlanders nog stemmen voor het referendum over de wijziging van de grondwet in Turkije.

De pandakoorts stijgt in Rhenen. Medewerkers van Ouwehands Dierenpark vertrekken vandaag naar China om Xing Ya en Wu Wen op te halen. Woensdag komen de pandaberen aan in de dierentuin.

Fijne dag!

STER reclame