Samuel Armenteros viert zijn doelpunt

Go Ahead Eagles na rode kaart Manu met grote cijfers onderuit

Go Ahead Eagles heeft na de afstraffing in de Kuip tegen Feyenoord (8-0) opnieuw een grote nederlaag geleden. In de Adelaarshorst was Heracles met 4-1 te sterk.

Elvis Manu werd al na twaalf minuten van het veld gestuurd omdat hij de bal op zijn arm kreeg op de doellijn. Het was een dubbele straf, want Heracles kreeg ook een strafschop. Thomas Bruns benutte het buitenkansje. Daarna ging het snel. Binnen tien minuten werd er drie keer gescoord.

Eerst maakte Samuel Armenteros 0-2, waarna Kristoffer Peterson de bal prachtig in de verre hoek krulde (0-3). Daniel Crowley vond dat hij het beter kon en zette een minuut na de 0-3 de 1-3 op het scorebord.

Vlak voor rust bepaalde Armenteros vanaf elf meter de eindstand op 1-4. Het was alweer zijn zestiende doelpunt van het seizoen, een clubrecord.

De Eagles zijn door de midweekse overwinning van concurrent Roda JC alleen hekkensluiter met 23 punten uit 30 wedstrijden. Roda JC komt zondag nog in actie en kan dan op zes punten voorsprong komen.