• ANP
    Mick Snel wordt gefeliciteerd door een fan
  • NOS
    Mick Snel laat het zien: de vierde titel voor TOP

De korfballers van TOP/Quoratio hebben voor de vierde keer in zeven jaar de nationale titel in de zaal veroverd. In de finale in de Ziggo Dome werd thuisploeg AKC Blauw-Wit met 22-18 aan de kant gezet.

Blauw-Wit, dat in 1979 voor het laatst kampioen was en in 2001 voor het laatst in de finale stond, had dinsdag voor een daverende verrassing gezorgd door het dit seizoen ongeslagen PKC (kampioen in 2013 en 2015) uit de finale te houden.

In een spannende finale waren de teams aan elkaar gewaagd. Op driekwart van de eerste helft nam Blauw-Wit twee punten voorsprong en na rust deed TOP dat. Toen Mick Snel TOP van 18-16 naar 20-16 had geschoten, was de wedstrijd beslist.

Finale korfballeague: TOP/Quoratio-AKC Blauw-Wit

"Gelukkig was Blauw-Wit niet de bananenschil die ons kon vloeren", aldus Mick Snel, met acht doelpunten topscorer. "Wij speelden volwassener denk ik. Ze konden het niveau niet aanhouden. Het was belangrijk dat er mensen zouden opstaan in de finale en gelukkig kon ik opstaan."

Mick Snel na landstitel: gelukkig kon ik opstaan