Ricky van Wolfswinkel is stralend middelpunt bij Vitesse tegen sc Heerenveen.
NOS VoetbalAangepast

Ongekend productieve Van Wolfswinkel leidt Vitesse langs Heerenveen

Vitesse heeft in eigen huis eenvoudig met 4-2 gewonnen van sc Heerenveen. Spits Ricky van Wolfswinkel was met drie treffers de grote man bij de Arnhemmers.

Vitesse domineerde in het eerste kwart van het duel, waarin Navarone Foor een combinatie met Nathan afrondde met de 1-0 en Van Wolfswinkel twee keer de lat raakte met een kopbal.

Bij de eerste was de bal via de lat al achter de lijn geploft toen Leerdam nog een overbodig zetje gaf. Na slordig balverlies van Nathan, maakte Luciano Slagveer de 2-1. 

Heerenveen veerde op en kreeg na de pauze kansen via Sam Larsson en Slagveer. Het verzuimde echter adequaat te verdedigen en daarvan profiteerde Van Wolfswinkel twee keer. 

Het slotakkoord was voor Larsson, die met een wonderschone treffer het Friese leed enigszins verzachtte. Feit blijft dat sc Heerenveen in 2017 op vreemde bodem nog geen enkele keer tot winst kwam.

  • ANP
    Navarone Foor viert zijn openingsdoelpunt in het duel met sc Heerenveen.
  • ANP
    Lewis Baker in duel met Luciano Slagveer.

Mijlpalen bij Vitesse

Met de derde zege in een week verstevigt Vitesse zijn vijfde plaats in de eredivisie met 48 punten. Dat zijn met nog vier wedstrijden voor de boeg twee punten meer dan de ploeg vorig seizoen behaalde. En dan speelt Vitesse ook nog de bekerfinale tegen AZ.

Ook voor Van Wolfswinkel lijkt het seizoen al geslaagd. De spits scoorde nooit in zijn loopbaan bij Vitesse, FC Utrecht, Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Étienne en Betis Sevilla nooit meer dan 15 goals in een seizoen. Na zijn hattrick tegen sc Heerenveen (4-2) staat hij al op 18.

Het is de tweede hattrick voor Van Wolfswinkel op Nederlandse bodem. Op 26 augustus 2010 deed hij dat met FC Utrecht in de kwalificatie voor de Europa League tegen Celtic (4-0).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl