Max Verstappen in China
NOS SportAangepast

Verstappen denkt al aan kletsnat inhaalspektakel

Terwijl Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas nog in een verbeten strijd verwikkeld waren om poleposition, zocht de camera naast het circuit in Shanghai al naar een blik van Max Verstappen, wiens kwalificatie door motorproblemen al lang en breed voorbij was.

De tv-regisseur, twee weken geleden bij een vergelijkbare poging nog beloond met een prachtig frustratiegebaar van Mercedes-teambaas Toto Wolff, trof dit keer echter geen gezicht op onweer, maar de nuchter analyserende blik van de Nederlander. Er was zelfs een voorzichtige lach te zien.

Denkend aan regen en inhaalacties

In het hoofd van Verstappen had de teleurstelling alweer plaatsgemaakt voor de mogelijkheden die een start in de achterhoede (P17, na straffen voor Palmer en Grosjean) biedt.

De verwachting is namelijk dat het zondag regent tijdens de Grand Prix van China. En dan gaan de gedachten onwillekeurig terug naar de kletsnatte Grand Prix van Brazilië 2016, toen Verstappen een magistrale inhaalrace bekroonde met een podiumplaats.

Zelf gaat de coureur de vergelijking met Brazilië liever uit de weg. "Ik wil er morgen gewoon van gaan genieten", zegt hij op zijn website. Maar hij weet ook: "Het zou beter zijn als het regent."

Het moge immers duidelijk zijn dat zijn auto zich niet kan meten met de veel snellere Mercedessen en Ferrari's. "Maar ik ga mijn best doen om naar voren te komen en anderen in te halen."

Als een vis in het water

Daarbij houdt Verstappen zich vast aan het feit dat vrijwel geen enkele coureur de afgelopen dagen op een nat circuit heeft kunnen trainen. 

Volgens NOS-commentator Louis Dekker ligt er dus een scenario in het verschiet waarbij het minder aankomt op het vermogen van de bolides en meer op de racekwaliteiten van de coureurs.

"Het mooie is dat niemand dan weet waar 'ie aan toe is. En juist Verstappen voelt zich als een vis in het water op een nat circuit, dat heeft hij wel bewezen. Een heldenverhaal is dus best mogelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl