Korfballers Blauw-Wit snakken naar herhaling van 1979

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Blauw-Wit werkt naar korfbalfinale toe

Na de stunt tegen favoriet PKC in de halve finales van de play-offs wil Blauw-Wit nu doorpakken. Op naar de Nederlandse korfbaltitel. De laatste dateert alweer van 1979, weet coach Barry Schep, dus het wordt ook wel weer eens tijd. Zaterdag treffen de Amsterdammers in de finale TOP Sassenheim. 

Of Mandy Koelman van de partij kan zijn, is nog even de vraag. Zij liep in de slotfase van het duel met PKC vol tegen de elleboog van de scheidsrechter aan en verliet hevig bloedend het veld. "Het is gehecht", vertelt het slachtoffer over de opgelopen wond. "Aan de zijkant van mijn oog heb ik een bloeduitstorting. Daardoor ziet het er heel rood uit, maar qua zicht is het prima."

Koelman gaat er alles aan doen om te kunnen aantreden in Ziggo Dome, de imposante locatie waarop Schep zijn spelers zo goed mogelijk probeert voor te bereiden.

"Ze moeten zich van tevoren heel erg inbeelden dat die hal zo groot is en dat er zo veel mensen zijn. En dan tien minuten voor tijd afzonderen en focussen op maar één ding: winnen."

STER Reclame