EPA
NOS Nieuws

Colombia staakt zoektocht overlevenden in Mocoa

De Colombiaanse autoriteiten hebben de zoektocht naar overlevenden van de natuurramp in de stad Mocoa gestaakt. De hoop is vervlogen dat er nog mensen levend onder het puin worden gevonden.

Een groot deel van de zuidwestelijke stad werd vorig weekend bedolven onder een stroom van water, modder en puin toen een rivier buiten zijn oevers trad. Het officiële dodental van de ramp staat nu op 314, maar er worden nog 106 mensen vermist. 

De autoriteiten gaan ervan uit dat het merendeel van de vermisten is omgekomen. Ze willen echter ook nog niet uitsluiten dat er mensen bij zijn die in ziekenhuizen in andere steden liggen of die zich elders bevinden maar zich nog niet hebben gemeld.

Elektriciteit

Het herstelwerk zal zich nu richten op het vrijmaken van wegen en het opruimen van ingestorte gebouwen. Nu de reddingsoperatie officieel is beëindigd kan daarbij gebruik worden gemaakt van groot materieel. 

Ook gaan hulpdiensten door met het uitdelen van hulpgoederen en proberen ze het uitbreken van ziektes te voorkomen. Een week na de ramp hebben de inwoners nog altijd geen stromend water en elektriciteit.

Critici verwijten president Santos dat hij waarschuwingen voor overstromingen in de regio in de wind heeft geslagen. Inmiddels heeft hij beloofd meer geld te steken in de bescherming tegen natuurgeweld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl