Excelsior viert de 1-2 van Stanley Elbers
NOS VoetbalAangepast

Excelsior wint derby en haalt Sparta in

Excelsior heeft de Rotterdamse derby tegen Sparta gewonnen. Dankzij de 3-2 zege kwam de nummer voorlaatst in punten naast Sparta en ook het doelsaldo is hetzelfde.

Mocht dat aan het einde van het seizoen nog zo zijn, dan heeft Excelsior de beste papieren. De Kralingers wonnen ook het duel op eigen veld met 3-2 en hebben dus een beter onderling resultaat. Excelsior staat na vanavond net boven de nacompetitiestreep, terwijl Sparta daar juist net onder is gekomen.

Sparta begon nog wel goed, al kreeg het bij de 1-0 een helpend handje van doelman Warner Hahn, die mistastte bij een corner. Daarna zeilde de bal via Martin Pusic en Loris Brogno via de knie van Ryan Koolwijk het doel in. Jurgen Mattheij voorkwam daarna de 2-0 voor Sparta, toen hij de bal via de paal het doelgebied uitramde.

Halverwege de eerste helft kwam Excelsior langszij via Nigel Hasselbaink. Jurgen Mattheij stond met een lukrake voorzet aan de basis van de 2-1, want de bal belandde bij Stanley Elbers en die schoot tussen de benen van doelman Roy Kortsmit raak.

Weer Hasselbaink

Een snelle uitval over links leverde Excelsior kort na rust een nog grotere marge op en opnieuw was Hasselbaink de doelpuntenmaker (zijn achtste treffer van dit seizoen). Sparta moest komen en probeerde met invallers Mathias Pogba en Craig Goodwin meer druk te zetten.

Excelsior had het even lastig, maar Hahn stond zijn mannetje met knappe reddingen op schoten van Jerson Cabral en Pogba. Pusic zorgde nog voor een spannende slotfase, maar de drie punten gingen mee naar Kralingen.

  • Pro Shots
    Excelsior op 1-2, Stanley Elbers (tweede van links) is de doelpuntenmaker
  • Pro Shots
    Loris Brogno baalt van het verlies tegen Excelsior
  • Pro Shots
    Excelsior vier de treffer van Nigel Hasselbaink
  • Pro Shots
    Paco van Moorsel (m) viert de 1-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl