AFP
NOS SportAangepast

Formule 1 al na dit jaar weg uit Maleisië

De Grand Prix van Maleisië staat dit jaar voor het laatst op het programma. De race op het Sepang International Circuit werd sinds 1999 ieder jaar verreden, maar volgens de Maleisische overheid is de grand prix niet langer rendabel.

Petronas is een belangrijke sponsor van de Grand Prix van Maleisië. Door dalende olieprijzen boekt het bedrijf tegenvallende resultaten. Eind vorig jaar zette de Maleisische minister van Jeugd en Sport al zijn vraagtekens bij de GP, omdat de kaartverkoop tegenviel.

Vorig jaar werd bekend dat de Formule 1 na 2018 niet meer zou terugkeren in Maleisië, maar de race verdwijnt al een jaar eerder van de kalender.

Commercieel directeur Sean Bratches betreurt het einde van de race in Maleisië. "Het is altijd jammer om afscheid te nemen van een lid van de Formule 1-familie", zei Bratches. "In bijna twee decennia hebben de fans in Maleisië bewezen een van de meest gepassioneerde supporters te zijn van de sport."

De laatste editie van de race wordt op 1 oktober verreden. Daniel Ricciardo, ploeggenoot van Max Verstappen bij Red Bull, won vorig jaar op Sepang. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl