PSV druipt af in Enschede

PSV verspeelt punten bij Twente, politieactie tijdens wedstrijd

PSV heeft een zeker lijkende zege bij FC Twente in blessuretijd verspeeld en daarmee ook de kansen op de landstitel: 2-2.

In de slotfase van het duel ontstond in het stadion een vreemde situatie toen de speaker opriep dat Vak P, daar waar de fanatieke aanhang van Twente zit, het stadion moest verlaten. In het supportershome van FC Twente was de politie op zoek naar drugs, die later ook werden aangetroffen.

Onrust in Vak P

In de alleraardigste eerste helft, toen er van een politieactie nog geen sprake was, kreeg PSV ruim baan om aan te vallen en wachtte Twente geduldig counterkansen af. Het leverde beide partijen kansen op en de eerste was voor Marco van Ginkel, die na zestien seconden had moeten scoren, maar een rollertje produceerde.

Twente benutte wel zijn eerste kans en Enes Ünal was de doelpuntenmaker: hij kapte Héctor Moreno uit en schoot beheerst in de verre hoek.

FC Twente viert de snelle 1-0 van Enes Ünal

Elf PSV'ers betrokken

PSV kwam tien minuten na de 1-0 langszij en de wijze waarop was bijzonder: alle elf spelers waren namelijk betrokken bij de aanval die door Locadia werd afgerond met een geplaatst schot in de lange hoek.

Door een sliding van Jetro Willems op een inzet van Bersant Celina, een redding van doelman Jeroen Zoet op een kopbal van Ünal en de paal (na een schotje van Joachim Andersen) kwam Twente voor rust niet opnieuw op voorsprong.

Phillip Cocu

Frommelgoal Moreno

Kort na rust kwam PSV door een frommelgoal van Hector Moreno op 2-1, maar veel lucht verschafte die voorsprong niet.

Twente drong aan en zag Fredrik Jensen een kans verprutsen en een pegel van Celina via Zoet rakelings over gaan. Twente zette druk, zonder echte kansen af te dwingen. In blessuretijd kwam er eindelijk wel eentje en Celina haalde de trekker over.