Gyliano van Velzen zorgde voor 1-1
NOS VoetbalAangepast

Roda JC in slotfase langs PEC Zwolle

Mede dankzij een handvol missers van PEC Zwolle heeft Roda JC in Kerkrade zijn vijfde zege van het seizoen geboekt: 2-1.

PEC kreeg in een gelijkopgaande eerste helft twee enorme kansen. Na een fout van Chris Kum omspeelde Queensy Menig Roda-keeper Benjamin van Leer, om daarna zo lang te wachten met schieten dat Frederic Ananou de bal nog weg kon glijden.

Ryan Thomas deed het beter: ook hij ging op Van Leer af en hij zag Youness Mokhtar vrijstaan, die simpel binnenschoof: 0-1.

Direct na rust kwam Roda langszij: Gyliano van Velzen werkte een voorzet van Mohamed El Makrini met zijn achterwerk in het doel. Daarna gebeurde er een hele tijd hoegenaamd niets in het Parkstad Limburg-stadion.

Terwijl bij Roda de pijp leeg leek, drong PEC wat meer aan en dat leverde een handvol kansen op. De grootste was voor Nicolai Brock-Madsen, die bij een vrije schietkans voorlangs schoot. Ook Mokhtar, Ouasim Bouy en invallers Kingsley Ehizibue en Anass Achahbar kregen kansen, maar alle ballen vlogen over of naast het doel van Van Leer.

Roda leek weg te komen met een puntje, maar het werden er zelfs drie: in de 89ste minuut spatte een knal van Beni Badibanga op de lat uiteen, waarna Mikhail Rosheuvel de terugspringende bal in het doel kopte.

Dankzij de fortuinlijke zege klom Roda naar de zestiende plaats. De Limburgers hebben nu een punt voorsprong op Excelsior en drie op Go Ahead Eagles.

  • Pro Shots
    Youness Mokhtar tikt de 0-1 binnen
  • Pro Shots
    Yannis Anastasiou, de geplaagde trainer van Roda JC
  • Pro Shots
    Youness Mokhtar viert de 0-1
  • Pro Shots
    Ard van Peppen

De zege op PEC komt voor Roda na een hectische week waarin kansloos werd verloren van ADO Den Haag en technisch directeur Ton Caanen de club verliet.

"Het was een moeilijke situatie waarin het team verkeerde", zegt Roda-trainer Yannis Anastasiou. "Maar iedereen was aan het werk om de organisatie beter te maken."

De Griek zegt geen probleem te hebben gehad met Caanen. "Ik ben niet bezig met wat links en rechts gebeurt. Ik probeer mijn werk te doen en had geen probleem met Ton."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl