NOS Voetbal Aangepast

Ziyech: geen Marokko onder bondscoach Renard

Geen Marokko voor Ziyech zolang Renard bondscoach is

Hakim Ziyech zal niet voor het Marokkaanse elftal uitkomen zolang Hervé Renard daar de scepter zwaait. De Fransman had begin dit jaar geen plaats voor de Ajacied in de nationale selectie voor de Afrika Cup, ook niet toen er een aantal afzeggingen binnenkwamen.

Ziyech heeft niet daadwerkelijk bedankt voor de eer, maar verwacht niet te worden opgeroepen voor de oefeninterland die Marokko op 31 mei in eigen land tegen Nederland speelt. "Het is iets persoonlijks geworden. En uiteindelijk maakt hij de selectie. Hij bepaalt. En dat zal ik accepteren."

Kwaad bloed

De 24-jarige middenvelder maakte in oktober 2015 zijn debuut voor Marokko en kwam vervolgens in negen interlands tot vijf doelpunten.

Sinds enige tijd botert het echter niet meer tussen de bondscoach en de speler. Renard verweet Ziyech niet optimaal te trainen. Ook toen de Ajacied zich een keer geblesseerd afmeldde, zette dat kwaad bloed bij de Fransman.

Heel veel zorgen maakt Ziyech zich echter niet over zijn interlandcarrière. "Ik weet dat een bondscoach meestal niet lang zit. Dus ik wacht rustig af."

STER reclame