Mike Havenaar met de 1-2

ADO Den Haag slaat gaatje met degradatiezone

ADO Den Haag heeft zijn derde zege in vier wedstrijden geboekt. De Hagenaars vervolgden hun weg omhoog door te winnen bij middenmoter Willem II: 1-2.

De ploeg van coach Alfons Groenendijk, die begin februari het stokje overnam van Zeljko Petrovic, staat nu drie punten los van de degradatiezone.

Levendige eerste helft

In de levendige eerste helft zette Abdenasser El Khayati zette ADO met een bekeken schot op voorsprong, maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Obbi Oulare tikte binnen na gepruts van doelman Robert Zwinkels.

Kort voor de pauze kwam ADO op 1-2 door een schot uit de draai van Mike Havenaar. Na rust ging Willem II noest werkend op zoek naar de 2-2. ADO kende lang weinig problemen, maar stond in de slotfase wel flink onder druk. Het hield stand, mede door een prachtige redding van Zwinkels op een inzet van dichtbij van Elmo Lieftink.